З «коронавірусного» фонду витрачатимуть кошти на вітчизняні серіали

кіно556
Фото (ілюстративне)

У Кабміні дозволили витрачати на окремі етапи виробництва патріотичних серіалів гроші з Фонду боротьби з COVID-19.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

«Це дозволить більш ефективно використовувати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значимого аудіовізуального контенту і підтримку кіногалузі в умовах коронакризи», – йдеться у повідомленні.

У попередній постанові Кабміну на цю тему вказувалося, що грошові кошти повинні бути використані на зйомки серіалів до кінця нинішнього року.

«Тому виникла необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво всього телевізійного серіалу, але і для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)», – пояснили у відомстві.

Там зазначають, що розмір підтримки сягатиме не більше ніж 50% загальної кошторисної вартості проєкту.

Нагадаємо, спецфонд по боротьбі з коронавірусом створили у квітні 2020 року, попередньо затвердивши зміни до держбюджету. Це зумовлено тим, що в Україні розпочалась епідея COVID-19. Обсяг Фонду складав 64,7 млрд гривень.

Однак кошти з нього скеровують на будівництво та ремонт доріг у державі. Зокрема резонансною стала новина про те, що Кабінет міністрів передав 61,55 млн грн, передбачених у 2020 році МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, Укравтодору для покращення стану доріг загального значення у Львівській області.

Згодом голова «Укравтодору» Олександр Кубраков пояснив, мовляв, Фонд боротьби з COVID-19 отримав свою назву випадково, що стало «комунікаційним промахом». Спочатку це був окремий фонд – на будівництво доріг. І саме тому половина «коронавірусного» фонду і пішла на дороги.

До слова, за даними Міністерства фінансів, станом на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн з 66 млрд грн, що становить 52% від загальної суми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: