НБУ спрогнозував зростання цін на нафту і газ

газ6
Фото ілюстративне

Зростання цін на енергоносії впродовж двох наступних років буде помірним. У 2021 ціни на газ в Європі коливатимуться близько 150 доларів за тисячу кубометрів, ціни на нафту Brent – від 45 до 50 доларів за барель.

Про це йдеться в Інфляційному звіті Національного банку України (НБУ) за жовтень 2020 року.

Як наголошується в огляді, ціни на енергоносії, зокрема нафту і природний газ, на тлі дії угоди ОПЕК+ і відновлення економічної діяльності повільно зростали. Проте значні накопичені запаси та невизначеність щодо стійкості відновлення глобальної економіки стримували їх.

«Пожвавлення економічної активності підтримає зростання цін на енергоносії на прогнозному горизонті, який, втім, залишатиметься помірним через нарощування сланцевого виробництва»,-йдеться в документі.

За даними регулятора, через відновлення зростання світових цін на енергоносії та закінчення дії спеціальних зобов’язань вартість природного газу для населення України вже наприкінці вересня досягла рівня попереднього року.

«Подорожчання нафти на світових ринках разом з ослабленням гривні і значним попитом на паливо через високу інтенсивність користування автомобілями в умовах пандемії коронавірусу призвели до уповільнення падіння цін на паливо»,-йдеться в документі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: