Скільки коштів компенсували українцям за догляд за хворими дітьми

Hroshi-750x400
Фото (ілюстративне), взяте з вільних джерел

За 9 місяців нинішнього року українці отримали 452,7 млн гривень фінансової компенсації за період здійснення догляду за дітьми, які хворіли.

Про це повідомляє пресслужба Фонду соціального страхування.

«Упродовж 9 місяців 2020 року понад 150 тисяч застрахованих осіб звернулись до Фонду соціального страхування України за допомогами у разі потреби догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі, за хворими дітьми до 14 років. Фонд компенсував їм втрачений за період здійснення догляду заробіток на загальну суму 452,7 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фінансування такої допомоги здійснюється ФССУ, починаючи з першого дня і за весь час догляду. Середньоденний розмір виплат склав за підсумками трьох кварталів 305,3 гривні, що на 20,2% більше, ніж за той же період 2019 року.

«Надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А у разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною», - пояснюють у відомстві.

Додається, що допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш ніж за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів.

Розмір допомоги залежить від тривалості страхового стажу та складає від 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: