У 2020 році виплачено понад 300 млн грн «теплих кредитів»

теплі кредити

Держенергоефективності виплатило 38,8 млн грн компенсацій населенню та ОСББ за «теплими кредитами» у жовтні нинішнього року.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Усього у 2020 році із державного бюджету учасникам програми вже компенсовано майже 302 млн грн (із виділених 400 млн грн на цей рік), зокрема:

  • 187,8 млн грн – домогосподарствам, що залучали кошти на енергоефективні матеріали для утеплення індивідуальних будинків;
  • 109,8 млн грн – для ОСББ та ЖБК;
  • 4,2 млн грн – домогосподарствам на встановлення твердопаливних котлів.

«Співфінансування «теплих кредитів» з кількох джерел – держави, місцевої влади, населення – стимулює українців до активнішого впровадження заходів з енергоефективності. У результаті зменшується споживання газу, населення заощаджує на платіжках та покращує свій комфорт», – прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

Водночас Костянтин Гура зауважив, що за ініціативи Міненерго та Держенергоефективності було розроблено та Урядом прийнято рішення щодо продовження «теплих кредитів» у 2021 році для індивідуальних будинків.

Нагадаємо, у проєкті держбюджету на 2021 рік Міністерство енергетики пропонує виділити на програму «теплих кредитів» 150 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: