За катання на машинках перед Оперним будуть штрафувати

106079800_2678111395806704_2409004180756615456_o

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив заходи щодо забезпечення правил благоустрою на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької.

Йдеться про можливість складення протоколів за оренду машинок та інших атракціонів у невідведеному для цього місці.

«Я нагадаю, на попередньому засіданні виконавчого ми прийняли рішення і надали можливість здійснювати прокат електромобілів дитячих та інших подібних атракціонів на площі перед Львівським цирком.

Інформую, що в порядку, встановленому рішенням сесії ЛМР про функціонування атракціонів, до нас ніхто не звертався щодо можливості здійснювати таку діяльність. Ми сьогодні пропонуємо розглянути можливість надати право Галицькій РА, ЛКП «Муніципальна варта» й КП «Адміністративно-технічне управління» складати протоколи на тих, хто здійснює прокат машинок на площі перед Оперним театром.

Ми хочемо уточнити для поліції та Муніципальної варти, що здійснення такого прокату є порушенням правил благоустрою, а також ми хотіли б надати їм дозвіл складати протоколи», - пояснила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

При цьому, рішення виконкому передбачає штрафи і для користувачів машинок.

«Проте, мені здається, що буде ефективнішим не стільки складання протоколів, скільки проведення роз’яснювальних робіт. Для цього треба дуже багато зусиль докласти. Батьки насправді дуже по-різному реагують. Коли ми попереджаємо батьків про те, що не треба з дитиною кататись на машинці на площі перед Оперним театром, реакція буває дуже різною», - розповіла Гелена Пайонкевич.

Роз’яснювальні роботи планують проводити не лише із підприємцями, а й з батьками, що беруть на прокат машинки і дозволяють дітям кататись у невідведених для цього місцях.

«Там була навіть бійка кілька днів тому. Порядок треба наводити спільно з поліцією та районною адміністрацією.

Галицька РА вже працює над спеціальним попереджувальним ознакуванням. Коли люди з дітьми заходять на площу, муніципали не відбирають машинки, а наполегливо прояснюють чому не можна вчиняти такі дії і повертають назад. Однак трапляються випадки, коли на муніципалів кидаються з кулаками», - додав заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак.

«У нас є ухвала про порядок розміщення атракціонів в Львівській міській раді, також є спеціально створена комісія. Люди можуть звертатись, ми визначимо місце і погодимо режим роботи, де можна здійснювати такі процедури. Однак орендарі машинок за такими дозволами не звертаються», - нагадала Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, виконавчий комітет ще у 2016 році ухвалив рішення про демонтаж засобів сфери розваг і відпочинку та атракціонів, які знаходяться у центральній частині Львова у зоні ЮНЕСКО.

Йшлося про будь-яку пересувну, спортивну, немеханізовану та механізовану атракціонну техніку, у тому числі дитячі електромобілі, сігвеї, турніки тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: