Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього вечора

b1819009
Фото: Всвіті

Як тільки перші холоди заганяють нас по домівках, одразу кількість вжитого за день чаю підвищується в рази. Що ще робити прохолодними вечорами, як не зігріватись смачними напоями?

А чай може не тільки зігріти, але й розслабити, підвищити імунітет. Все залежить від обраних інгредієнтів до нього.

Всвіті зібрали декілька варіантів приготування чорного чаю, аби кожного дня смакувати чимось новим. Всі вони надзвичайно прості, швидкі у приготуванні і не містять компонентів, котрі не можна було б дістати у звичайному магазині.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього  ранку | Новини

1. Чай з корицею та яблуком

Запарити свіжий чорний чай, додати 2-3 тоненьких шматочки яблука, паличку кориці. Дати настоятись та трішки охолонути 1-2 хвилини. Додати меду за смаком. Можна також додати одну зірочку гвоздики.

2. Осінні прянощі

До свіжого чорного чаю додати: паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіху. Залити все окропом та дати настоятись. Напій слід процідити перед вживанням. Можна підсолодити медом.

3. Цитрусові

У чай можна додавати не лише лимон, але й інші цитрусові. Кожен із них додає напою новий відтінок. Для однієї порції чорного чаю потрібно: по 1 скибочці лимону, апельсину та грейпфрута. І пів чайної ложки цукру. Засипати цукром цитрусові, потовкти їх у чашці, аби пустили сік і залити гарячим чаєм.

10 рецептів «осіннього чаю».

4. Чай з молоком

Сам чорний чай має запаритись трохи міцніше, ніж ви п’єте зазвичай. Молоко повинно бути середньої жирності. Наливаються вони у співвідношенні 1:1. До напою також додається по дрібці ваніліну і мускатного горіху.

5. Вітамінний бум

До 1 порції чорного чаю додати: 1 скибочку лимону, 2 тоненькі скибочки свіжого імбиру, 1ч.л меду, 2-3 листочки м’яти. Можна заздалегідь змішати всі компоненти, аби вони настоялись разом і лише потім залити гарячим напоєм. Якщо ви хочете приготувати дійсно вітамінний чай, що вбереже від хвороби, то перед додаванням меду — змішайте його із 1ч.л. куркуми.

Що пити, щоб не захворіти: п'ять вітамінних напоїв - ТЕЛЕГРАФ

6. Шматочок літа

Випити літній чай можна навіть у кінці осені, завдяки поєднанню свіжих смаків. До чорного чаю додайте декілька листочків м’яти, заморожену малину та 2-3 скибочки свіжої груші.
Замість малини можна також додати інші заморожені ягоди, що є у холодильнику: вишні, чи смородину.

7. Чорнослив та гвоздика

Незвичний варіант чорного чаю — із чорносливом. Розріжте сухофрукт на 2-3 частини, додайте гвоздику і залийте гарячим чаєм. Перед вживанням дайте напою трохи настоятись. До напою можна також додати курагу чи засушені вишні.

ТОП-12 рецептів зимового чаю

8. «По-французьки»

Пів склянки гарячого чорного чаю, 50 мл апельсинового соку, пару капель лимонного соку, 4 ст.л коньяку, дрібка мускатного горіху та цукор за смаком.

Чай потрібно трохи проварити з апельсиновим соком, а всі інші компоненти додати в кінці.

9. Пікантний

Склянка гарячого чорного чаю, 3ст.л коньяку, по пів чайної ложки меду і суміші спецій: кориця, мускатний горіх, гвоздика. А також 2ст.л вершків низької жирності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: