Фільм української режисерки покажуть на Амстердамському фестивалі документального кіно

A006_02131123_C004.00_04_24_17.Still005

Світова прем’єра нової документальної стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» (This Rain Will Never Stop) режисерки Аліни Горлової відбудеться на Амстердамському фестивалі документального кіно IDFA у межах секції First Appearance.

«Пандемія вплинула на формат фестивалю, тож більшість показів відбудеться онлайн з 19 листопада до 6 грудня включно, але світова прем’єра фільму також відбудеться в нідерландському кінотеатрі з обмеженою кількістю глядачів 19 листопада 2020. Прем’єра в Україні запланована на 2021», - сказано в пресрелізі.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, був профінансований Держкіно України, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute.

«Цей дощ ніколи не скінчиться» раніше був відомий професійній публіці під назвою «Поміж війн». Стрічка запрошує глядача доєднатися до потужної й візуально вражаючої подорожі 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному циклі війн. Андрій Сулейман разом із батьком переїхав із Сирії, але стикається із черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька, Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Цей дощ ніколи не скінчиться. Монохромний фільм, який ми знімали на Донбасі, в Іракському Курдистані, в Сирії, в Німеччині, каже Аліна Горлова.

Попередня стрічка Аліни режисерки «Явних проявів немає» про боротьбу ветеранки російсько-української війни з посттравматичним стресовим розладом після повернення додому здобула 4 нагороди на міжнародному фестивалі DocuDays UA у 2017 році, нагороду «за видатну східноєвропейську картину» міжнародного конкурсу фестивалю в Лейпцизі «DOK Leipzig» у 2018 році та була номінована на премію Української Кіноакадемії «Золота Дзиґа» за найкращий документальний фільм у 2019 році.

Кінооператор стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» - В’ячеслав Цвєтков, який є оператором багатьох українських фільмів, зокрема стрічки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин», яка здобула нагороду за найкращу режисуру в категорії світової документалістики на американському фестивалі Sundance Festival у 2020. Фільм Ірини Цілик також буде представлений на IDFA в Амстердамі, але у позаконкурсній програмі «Best of fests».

Творча команда фільму:

  • Режисерка - Аліна Горлова
  • Оператор - В’ячеслав Цвєтков
  • Звукорежисер - Василь Явтушенко
  • Монтажери - Ольга Журба, Семен Мозговий, Аліна Горлова
  • Сценарісти - Аліна Горлова, Максим Наконечний
  • Продюсер - Максим Наконечний (TABOR Production)
  • Лінійна продюсерка - Олена Яковицька (TABOR Production).

Нагадаємо, український трилер  «Let it snow» – «Хай іде сніг» режисера Стаса Капралова через свою компанію Grindstone Entertainment придбав найбільший у світовий мериканський дистриб’ютор Lionsgate.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: