МВФ відреагував на скандальне рішення Конституційного суду

МВФ

МВФ вважає впровадження в Україні системи підзвітності державних чиновників шляхом е-декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії і закликає посилити ефективність усіх антикорупційних органів у державі.

Про це йдеться у відповіді представника МВФ на запит Укрінформу.

«Запуск комплексної електронної системи доступу до інформації про активи та доходи високопоставлених осіб в 2016 році був і залишається критично важливим кроком вперед у боротьбі з корупцією, і його не потрібно скасовувати», – зазначили в МВФ.

При цьому підкреслюється, що найважливішим елементом взаємодії МВФ з Україною протягом останніх років залишається створення ефективної антикорупційної бази.

«Підтримка та посилення ефективності всіх антикорупційних інституцій в Україні є ключовим фактором для розгортання більш потужного і рівного зростання, а отже, є важливим зобов’язанням за програмою, яку було підтримано МВФ», – зазначається у відповіді.

Як підкреслили у Фонді, «дискусії з проблемних питань тривають».

Нагадаємо, 27 жовтня нинішнього року Конституційний Суд ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

КС у своєму рішенні наголосив, що кримінальна відповідальність за недостовірне декларування є надмірним покаранням, тобто, негативні наслідки, яких зазнає правопорушник, нібито непропорційні тій шкоді, яку він наніс або міг нанести. Національне агентство з питань запобігання корупції з 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду.

29 жовтня Уряд ухвалив розпорядження, яким зобов’язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: