НСЗУ виплатила понад 2,5 млрд грн на підвищення зарплат медиків

likarni
фото з відкритих джерел

Національна служба здоров’я України вже виплатила понад 2,5 млрд грн на підвищення заробітних плат медичних працівників у вересні і жовтні. Гроші отримали 1 596 медзакладів спеціалізованої допомоги.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.

Найбільше коштів на підвищення зарплат отримали медичні заклади міста Київ - понад 216 млн грн, Дніпропетровської області - понад 209 млн грн та Харківської області - 171 млн грн.

Уряд ухвалив рішення з вересня 2020 року підвищити зарплати для лікарів та медичних працівників, які працюють у закладах, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну та екстрену медичну допомогу.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України зарплати збільшують за таким розрахунком: лікарям – на 70% від посадового окладу, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50% від мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам та медичним братам – на 25% від мінімальної заробітної плати. Виплати на підвищення зарплат, за цим договором, медичні заклади отримуватимуть до кінця року.

На пакет дофінансування, станом на 30 жовтня 2020 року, договори уклали 473 заклади. Усі вони отримали виплати з липня. Серед закладів, що отримали найбільші суми - КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» - 11,4 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: