Пасажиропотік на кордоні України з Білоруссю впав на 15%

7e91d93fe2d2656fc7c1bcb6d2e1646f

У порівняні з минулими вихідними пасажиропотік на кордоні України з Білоруссю, на тлі того, як ця країна повідомила про закриття кордонів для іноземців, зменшився в середньому на 15%.

Про це повідомили в пресслужбі ДПСУ.

«Станом на сьогодні на українсько-білоруському кордоні функціонує 7 пунктів пропуску. Впродовж зазначеного періоду в пунктах пропуску відмічається зменшення кількості подорожуючих осіб, які мають бажання потрапити на територію суміжної Білорусі. У порівнянні з минулими вихідними пасажиропотік зменшився в середньому на 15%», — повідомили прикордонники.

Така картина спостерігається навіть в пунктах пропуску, де зазвичай рух є найінтенсивнішим. А саме у «Нових Яриловичах» (Чернігівщина), у «Виступовичах» (Житомирщина) та «Домановому» (Волинь).

Повідомляється, що пропускні операції співробітники ДПСУ наразі здійснюють в штатному режимі. Прикордонники забезпечують належне функціонування пунктів пропуску, ритмічність пропускних операцій та безпеку громадян, які перетинають державний кордон.

Проте, з 29 жовтня, суміжна сторона обмежила пропуск іноземних громадян на територію Республіки Білорусь, аргументуючи такі дії необхідністю проведення додаткових заходів з недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Зараз у пунктах пропуску на виїзд з України кордон переважно перетинають учасники міжнародних автомобільних перевезень.

Прикордонники впродовж доби в середньому оформлюють в пункті пропуску «Нові Яриловичі» понад 1700 осіб та близько 1000 транспортних засобів, в пункті пропуску «Виступовичі» — близько 300 осіб та майже 180 транспортних засобів, а в пункті пропуску «Доманове» — понад 600 осіб та майже 100 транспортних засобів. Черги з вантажних та легкових транспортних засобів відсутні.

Додамо, протягом минулих вихідних білоруською стороною не пропущено та повернуто на територію України 20 громадян України та 2 іноземців.

Зазначимо, що Білорусь повідомила про закриття кордонів для іноземців з 1 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: