Садовий каже, що поліклініки перепрофільовувати не планують

полі

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий поспілкувався з медичними працівниками поліклінічного відділення на вул. Мазепи, 25. Мер вкотре наголосив, що інформація про «продаж поліклініки», яку поширювали в соціальних мережах, не відповідає дійсності. Також сьогодні не йдеться про жодну реорганізацію чи перепрофілювання поліклінічних відділень міста. Тож мер закликав не піддаватись на політичні провокації.

«На сьогодні ми не ставимо жодних питань про будь-яке перепрофілювання будь-якої поліклініки міста Львова. За той час, поки я працюю міським головою, ми не продали жодної поліклініки чи лікарні, на відміну від області, яка за останні роки продали 8 лікарень. Але ми не можемо сьогодні спрогнозувати, що буде із захворюваністю через місяць-два-три. Цей резерв, який ми зробили, — 920 ліжок, при такій динаміці може вичерпатись до кінця року. Тому важливо мати резервні можливості, і ми зараз максимально опрацьовуємо всі варіанти дій.

Поліклініки сьогодні беруть на себе найбільше навантаження, бо це та первинна ланка, яка працює з усіма людьми. Усі рішення мають бути погоджені зі всіма. Тому сьогодні це питання не стоїть, дай Бог, щоб воно взагалі ніколи не виникало. Але ми повинні прораховувати різні варіанти», — пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Мер зауважив, що Львів на сьогодні - єдине місто, яке фінансово допомагає медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірус.

«Медики мають фінансову підтримку — кожен медик, який перехворів, отримує 20 тис грн допомоги, і такого нема в жодному місті України, це моя принципова позиція. І якщо би ми з березня не почали давати доплати тим, хто працює в лабораторному центрі, інфекційній лікарні, в інших лікарнях, де є хворі на COVID, була би катастрофа», — зазначив мер.

До слова, дві поліклініки 1-ї міської клінічної лікарні за час карантину пролікували 1400 хворих на коронавірус. Стаціонарне відділення на вул. Ужгородській пролікувало 1100 хворих, з них 600 — із COVID.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: