У Львові, за грантові кошти, створили центр, де навчатимуть студентів-медиків

мальска6

У Львові створили симуляційний центр на базі клінічної кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Данила Галицького, що розміщена у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ.

У Центрі, на ляльках-симуляторах, з допомогою апаратури, можна створювати різний фізичний стан пацієнта-ляльки й таким чином навчати студентів виявляти ту чи іншу недугу.

Створенню центру передувала майже річна копітка робота завідувачки кафедри,  доктора медичних наук, професорки Олени Личковської та доцентки кафедри, кандидатки медичних наук Андріани Мальської.

Рік тому вони від Університету подали заявку на грант, оголошений Посольством Чеської республіки в Україні на придбання спеціального обладнання для навчання студентів- медиків. Заявку Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького  було схвалено та профінансовано міністерством культури сусідньої країни у сумі майже 500 тис. грн.

У виділеному адміністрацією лікарні приміщенні почався ремонт за кошти благодійників. Він обійшовся у більш як 100 тис.грн. Адміністрація ЛНМУ ім. Данила Галицького купила меблі.

У центр симуляційного навчання тепер можуть займатися не лише студенти – медики чи інтерни, а й слухачі курсів післядипломної освіти, середній медичний персонал лікарні.

Аби оглянути ляльки-симулятори, придбані за «грантівські» кошти, в центр прийшов генеральний консул Генерального консульства Чеської республіки у Львові Павел Пешек.

Доцент кафедри Андріана Мальська активно залучала благодійників та спонсорів для проведення ремонтів, придбання апаратури, облаштування кабінету психолога. Студенти-медики  створювали малюнки з героями улюблених мультиків і казок на стінах відділення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: