Чи розгортатимуть в Україні мобільні морги, - МОЗ

хорі корона
Фото ілюстративне, з вільних джерел

У вітчизняному міністерстві охорони здоров'я заявили, що наразі не планують розгортати мобільних моргів для людей, які померли від ускладнень коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомив очільник відомства Максим Степанов під час щоденного брифінгу у вівторок, 3 листопада.

Натомість, каже міністр, у МОЗ сподіваються на свідомість українців та дотримання ними карантинних обмежень. Окрім цього, за словами Максима Степанова, вони, себто у міністерстві, навіть і не розглядали такої ініціативи.

«Ми дуже віримо, що українці почнуть дотримуватися всіх правил, рекомендацій МОЗ і ми не перейдемо той рубіж під назвою: кількість померлих така, що наші морги не справляються і ми вимушені думати про розгортання мобільних моргів», - пояснив він.

Нагадаємо, за минулу добу, в понеділок, 2 листопада, в Україні зафіксовано ще 8 тисяч 738 випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19.

До слова, у розробленим Міністерством охорони здоров'я рекоментаціях стосовно поховання людей, які померли внаслідок ускладнень COVID-19, акцентують на тому, що вірогідність інфікуватись після контактом із тілом цієї люди, дуже низька. Проте рекомендують уникнути такого контакту, також під час цього необхідно бути в засобах індивідуального захисту — масці, рукавичках тощо.

Людину, яка померла, доправляють до моргу. Перед похованням тіло дезінфікують, а якщо утворюється надмірна рідина — тіло можуть покласти до герметичного пакета-мішка.

Родичі та близькі, які бажають попрощатися з померлим, допускаються до тіла лише після дезінфекції. Вони також не можуть торкатися відкритих ділянок тіла чи цілувати померлого.

Поховання/кремація здійснюється у щільно закритій труні. У приміщення для ритуальних обрядів допускаються люди з розрахунку 1 особа на 5 м² з дотриманням дистанції в 1,5 метри. Усі повинні дотримуватись карантинних обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: