На Львівщині кількість госпіталізованих через коронавірус за тиждень зросла на 40%

755941100684399
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Лише за попередній тиждень у стаціонари Львівської області госпіталізовано понад 1100 пацієнтів.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Упродовж минулого тижня, на превеликий жаль, ми констатували низку сумних антирекордів. Зокрема за кількістю хворих, які були госпіталізовані за добу. Якщо, до прикладу, взяти минулу п’ятницю, за добу госпіталізували 251 особу. Також за добу у понад 500 осіб було підтверджено COVID-19. Окрім цього, понад 170 людей знаходилось у реанімаційних відділеннях», – розповів Орест Чемерис.

За його словами, лише за попередній тиждень у стаціонари області госпіталізовано понад 1100 пацієнтів.

«Якщо говорити про аналогічний період минулого тижня, то на стаціонарному лікуванні знаходились 1663 хворих. Станом на сьогодні на ранок це 2036 пацієнтів. Завантаженість ліжкової мережі становить 67,3%», – додав Орест Чемерис.

Найбільш завантаженими залишаються лікарня швидкої медичної допомоги – 266 хворих, Львівська обласна інфекційна лікарня – 179, Центр легеневого здоров’я – 180. Також 208  хворих лікуються у  Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, понад 210 у 8-й міській клінічній лікарні. У раайонах вже традиційно найбільш завантаженими є Стрийська міська лікарня – 129 осіб та Стебницька лікарня – 105 хворих.

Загалом на Львівщині 127 осіб перебувають у реанімаційних відділеннях медичних закладів області, 49 на апаратах ШВЛ.

При цьому, як заявив Орест Чемерис, попри навантаження на екстрену медичну допомогу та первинну ланку, наразі надати стаціонарне лікування можуть усім пацієнтам, які його потребують. Відтак, необхідності у медичному сортуванні на Львівщині поки ще немає.

«Медичне сортування, яке відбувається на етапі амбулаторного лікування, покликане максимально відібрати тих пацієнтів, які потребують госпіталізації. На Львівщині поки що такої необхідності нема. Навіть попри те шалене навантаження, що відчуває на собі медична галузь, лікарні області наразі справляються», – розповів Орест Чемерис.

Відповідно до оновлених протоколів щодо стандартів  надання медичної допомоги, госпіталізації підлягають середньої тяжкості та тяжкі пацієнти.

«Рівень потреби в госпіталізації за останній тиждень різко зріс. Якщо ще два тижні тому щотижнево госпіталізувались 400-600 пацієнтів, зараз цей показник підвищився на 40%», – розповів Орест Чемерис.

За його словами, тривають роботи із забезпечення лікарняних ліжок киснем. Зокрема киснева мережа була збільшена в госпіталі у Винниках, зараз тривають роботи в лікарні швидкої допомоги, Новояворівській, Стебницькій міських лікарнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: