На Львівщині зростає кількість дітей хворих на коронавірус

1594235979_22335c6c-9b7b-4077-be5a-c1472a0ff9c8
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У  Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» перебувають 12 пацієнтів хворих на коронавірус.

Про це під прес-конференції розповіла директор Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

«Контингент пацієнтів став важчим. За рахунок того, що в нас почали поступати діти з різною супутньою патологією», – розповіла Олександра Бурда.

За її словами, йдеться про дітей з гематологічним діагнозом, таких в «Охматдиті» на лікуванні четверо, та дітей з цукровим діабетом та синдромом Кавасакі.

«На сьогодні було проліковано 7 дітей із синдромом Кавасакі. Це серйозна патологія, яка має мультисимптомну діагностику. Окрім того, характерним є коронарит, ускладнення зі сторони серцево-судинної системи. Лікування такого пацієнта в середньому упродовж двох тижнів становить в межах 55 тисяч і більше. Це на середню вагу дитини. Якщо дитина попадає у медзаклад із вагою 50-60 кілограм, то лікування значно здорожується. Серед пацієнтів 17-18% – це пневмонія, а решта мають загальні інтоксикаційні симптоми, і основна причина, з якою вони звертаються – це злоякісна гіпертермія, тобто не можуть збити гарячку, і звертаються до нас», – розповіла Олександра Бурда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: