Ощадбанк очолить Сергій Наумов

888315 (1)-r0-cover-medium
Фото: УНІАН

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний 2 листопада нинішнього року завершив свою каденцію на посаді, натомість з 3 листопада банк очолює Сергій Наумов.

Про це вони повідомили у Facebook, передає Finance.ua.

«2413 днів тому, 26 березня 2014 року, я приступив до виконання обов’язків голови правління Ощадного банку України. Сьогодні, 2 листопада 2020 року, мій останній день на посаді. Я завершую свою каденцію, що тривала понад 6 з половиною років та передаю керівництво банком Сергію Наумову.

Усі необхідні процедури, передбачені «Протоколом наступництва», завершені і новий керівник приступить до виконання обов’язків 3 го листопада. Пост здав. Пост прийняв», – написав Пишний.

Водночас Сергій Наумов подякував наглядовій раді банку за довіру, а Пишному – за «титанічні зусилля, адже за його керівництва колишня ощадкаса перетворилась на одного з лідерів банківської галузі, що успішно конкурує з «дочками» іноземних банків».

«Щоб остаточно відірватись від минулого, Ощадбанку необхідна приватизація. Потрібно, щоб у капітал банку увійшов іноземний інвестор, який не лише принесе сучасні технології, але й зміцнить довіру до фінансового інституту. Щоб знайти цього інвестора, потрібно й далі працювати над підвищенням конкурентоздатності Ощаду. Посилення конкурентних переваг та приватизація – такі пріоритети будуть у моєму порядку денному», – пояснив він.

За його словами, чи не вперше за історію Ощадбанку передавання влади в ньому відбувається без конфліктів, цивілізовано, як у провідних міжнародних компаніях.

«Українські компанії державної форми власності повинні не лише ефективно працювати, але й допомагати державі розвивати економіку. Це величезний сектор з потужним потенціалом. Державні банки становлять зараз більше половини банківського сектора. Вони нині мають унікальну можливість дати поштовх економічному зростанню. Це зараз і відбувається, приміром, завдяки урядовій програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

Ощадбанк під моїм керівництвом продовжуватиме брати активну участь у подібних ініціативах, а також розвивати власні проекти підтримки бізнесу», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: