У Львові діє арт-терапевтичний простір «Сонячна майстерня»

психологія4
фото ЛМР

У Львові на вул. Колесси, 2 функціонує «Сонячна майстерня», де для діток, а також дорослих, організовують індивідуальну та групову арт-терапії. Заняття проводять художниця та психологиня.

У Львові на вул. Колесси, 2 функціонує «Сонячна майстерня», де для діток, а також дорослих, організовують індивідуальну та групову арт-терапії. Заняття проводять художниця та психологиня, - повідомляють у пресслужбі ЛМР.

«До нас з радістю приходять діти різного віку. Особливу увагу ми приділяємо дітям з особливими освітніми потребами (дітям з гіперактивністю, дітям з синдромом Дауна, дітям з аутизмом, із затримкою розвитку), та всім, хто любить малювати і хоче спробувати себе у мистецтві. Завдяки заняттям у, дітей стабілізується емоційний стан, підсвідомо опрацьовуються страхи, напруга, агресія та інші психологічні стани», — говорять у «Сонячній майстерні» про індивідуальну арт-терапію.

Заняття триває не більше, ніж 75 хвилин. Для терапії використовують фарби, олівці, фломастери, папір або готові художні полотна, альбоми, пензлі, воду та інші засоби. Дитина сама вирішує, які кольори використовувати, і це є терапевтичним для спостереження її настрою, стану на сьогодні.

«Ми дозволяємо малювати все, що дитина забажає, якщо вона вирішує, що хоче допомоги, або не може вибрати тему, ми пропонуємо їй на вибір. Терапевтично для спостереження ми використовуємо теми: малюнок сім'ї, страхи, будинок мрії, неіснуюча тварина. Наш процес зорієнтований не на результат, а на саме заняття, процес, тому результат не потребує виправлення і ідеалізації», — пояснюють у «Сонячній майстерні».

У процесі творчості обговорюють, що дитина бачить, чому бере саме ці фарби, що це для неї значить. Під час роботи використовують такі методи арт-терапії, як музикотерапія (звуки природи, класичну музику, для релаксації), танцетерапія.

Також «Сонячна майстерня» пропонує арт-терапевтичний час колективам, фірмам та організаціям. «Психічне здоров’я в організаціях є дуже важливим аспектом для діяльності. Тому пропонуємо набратись ресурсу, виплеснути свої емоції, пропрацювати свій стан, більше познайомитись з собою, побути тут і тепер, відкрити для себе власний внутрішній світ», — зазначають у «Сонячній майстерні».

У майстерні працюють художниця Ольга Ставникович та психологиня Ольга Гермагович.

Контактна особа: Ольга Ставникович, тел.: 0732005102.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: