Укравтодор склав рейтинг найдовших автошляхів України

дорога9
фото ілюстративне

Державне агентство автомобільних доріг назвало п’ять найдовших автошляхів України.

Про це повідомляють у пресслужбі відомства в Facebook.

Власне, там зазначають, що  найбільшу протяжність має траса М-03 Київ — Харків — Довжанський (на Ростов-на-Дону). Разом з під’їздами до Харкова, міжнародного аеропорту Харків та Полтави її довжина становить 937,3 км. Автошлях М-03 перетинає Київську, Полтавську, Харківську, Донецьку і Луганську області. Він збігається з міжнародними коридорами Е-40 та частково Е-50.

«У цьому році Укравтодор оновить майже 300 км дороги, ще 70 км планується відновити у 2021 році. У жовтні також було анонсовано, що 300 км М-03 від Києва до Полтави стануть пілотним проєктом у рамках Першої державно-приватної програми у дорожньому секторі України. Це значить, що її утриманням та розвитком буде займатися приватний інвестор», — додали в Укравтодорі.

На другому місці дорога М-06 Київ — Чоп — 918,1 км (разом з під’їздами до Житомира, Новоград-Волинського, Львова, Ужгорода та двома під’їздами до Рівного). М-06 входить на деяких ділянках до трьох міжнародних коридорів Е-40, Е-50 і Е-573. Доїхати цим маршрутом можна до державного кордону з Угорщиною, перетнувши Київську, Житомирську, Рівненську, Львівську і Закарпатську області.

«Цього року М-06 ремонтувалася на Закарпатті та Львівщині. У 2021 плануємо капітальний ремонт та розширення дороги на ділянках у Рівненській та Закарпатській областях», — зазначають у відомстві.

Наступна траса М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка (через Вінницю). Разом з під’їздами до Вінниці, Хмельницького та аеропорту Хмельницький її протяжність становить 784,2 км. Дорога перетинає 7 регіонів та частково збігається з коридором Е-50.

Цього року Укравтодор відремонтує понад 200 км цієї дороги.

Автошлях М-18 Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта, 724,1 км четвертий у рейтингу. Траса з’єднує Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку і Херсонську області з анексованим Кримом. Збігається з частиною європейського маршруту Е-105.

У 2020 р. М-18 ремонтується у Запорізькій області – 122 км.

І у п'ятірці маршрут М-14 Одеса — Мелітополь — Новоазовськ (на Таганрог). Разом з обходом Мелітополя та під’їздом до Херсона цей автошлях має 712,4 км. Це частина коридору Е-58, який в Україні перетинає п’ять регіонів та з’єднує головні порти країни у Чорному та Азовському морях.

«Ця дорога також має стати пілотом у державно-приватному партнерстві, в цьому році служби автомобільних доріг активно розробляли проекти поточного та капітального ремонту, щоб вже у 2021 почати оновлювати дорогу на всьому маршруті», — повідомили в Укравтодорі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: