Які свята відзначають 4 листопада (іменини, народні прикмети)

укрзалізниця

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят,я кі відзначають 4 листопада в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят,я кі відзначають 4 листопада в Україні та світі.

Свята та події 4 листопада

Сьогодні — Міжнародний день добра, водночас — і День здорового глузду та якісної роботи.

Окрім цього, професійне свято відзначають українські залізничники. Його започаткували у 1896 році з нагоди дня народження імператора Миколи I, який почав будівництво залізниць.

Після здобуття Україною незалежності, у 1993 році тодішнє керівництво Державна адміністрація залізничного транспорту України закріпило царсько-радянську традицію і внесло відповідні пропозиції Президенту України. Свято було встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників залізничного транспорту України…» згідно з Указом Президента і відзначалося у першу неділю серпня.

Після призначення у 2000 році генеральним директором Державна адміністрація залізничного транспорту України Георгія Кірпи Президенту України була внесена пропозиція про відзначення Дня залізничника 4 листопада. Згідно з Указом Президента України «День залізничника відзначається щорічно 4 листопада.

Саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на територію сучасної України. Цей день вважається початком історії залізниць в Україні.

До незалежності України офіційна історіографія називала першою залізничною лінією ділянку Одеса — Балта, яка була побудована на 5 років пізніше від лінії Перемишль — Львів.

Яке сьогодні релігійне свято

Православна церква 4 листопада святкує День Казанської ікони Божої Матері. Це свято відзначають двічі на рік: 21 липня і 4 листопада. Люди вірять, якщо щиро звернутися з молитвою до пресвятої Богородиці саме цього дня, то молитва буде мати унікальну силу.

Восени церква вшановує цю ікону на честь визволення Москви від польського війська.

Фото: tolknews.ru

Перед іконою моляться у випадках, коли потрібно ухвалити правильне рішення, уникнути помилок та неприємностей. Згідно із переказами, багатьом Богородиця приходила уві сні й підказувала, як найкраще вчинити, а чого не слід робити.

Лик Богоматері допомагає й під час лікування будь-яких недуг, особливо, якщо є проблеми з очима, а також за необхідності духовного прозріння.

 Іменини 4 листопада

Сьогодні іменини святкують: Анна, Єлизавета, Костянтин, Володимир, Максим, Іван, Олександр, Денис, Василь та Микола.

Народні прикмети 4 листопада

Наші предки вірили:

  • яка погода 4 листопада — такою і буде зима;
  • якщо цілий день ясно, тоді невдовзі очікуйте на похолодання;
  • з ранку дощитиме або туман, то тепло ще протримається;
  • сьогодні сухо, отже рік буде голодним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: