Частину робіт з перенесення магістрального водогону на Львівщині вже виконали

дорога788

Два місяці тому розпочали перенесення магістрального водогону Гірне-Дрогобич на іншу ділянку. Станом на сьогодні підрядники виконали більшу частину робіт, - повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Восени 2017 року в Дрогобицькому районі утворилось провалля земної поверхні, внаслідок неналежного виконання умов консервації рудника власником «Стебницького гірничо-хімічне підприємства «Полімінерал». У 2018 році Львівська ОДА звернулась до Кабміну щодо виділення коштів для перенесення водогону.

«Перенесення водогону проводять, щоб запобігти його пошкодженню через збільшення сейсмічної активності у районі техногенної катастрофи регіонального масштабу у Дрогобицькому районі.  Водогін постачає воду для близько 60 тис осіб, які проживають у Дрогобичі та прилеглих селах.  Розпочали роботи тут у 2018 році, однак через потребу корегування проектно-кошторисної документації їх призупинили. Ми відкорегували проект, відбулась експертиза і перенесення водогону відновили. Для цього Львівщині з  резервного фонду державного бюджету виділили 26 млн 666 тис гривень», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

На об’єкті працює 11 одиниць техніки та близько 20 осіб. Магістральний водогін протяжністю 800 м. Зараз тут виконані роботи з прокладання понад 400 м.

«Об’єкт є доволі складним, було декілька факторів, які сповільнювали роботи. Зокрема, тут проходять електричні опори, які необхідно було перенести. Цього тижня  ми це зробили і зараз це пришвидшить процес прокладання водогону», - розповів виконроб фірми «Енергоресурс – монтаж» Юрій Легензевич.

Зазначимо, водогін Гірне-Дрогобич планують ввести в експлуатацію до кінця року.

Окрім перенесення водогону,  триває  будівництво об’їзної Трускавця. Для цього з держбюджету скерували 120 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: