До кінця року може бути до 20 тисяч випадків COVID-19 щодня — Шмигаль

шмигаль1

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що до кінця року кількість хворих на коронавірус може сягнути 20 тисяч людей щодня. Найближчими днями уряд планує вирішити, як вчинити з карантином у країні.

Про це прем'єр сказав журналістам на брифінгу біля Верховної ради.

«На жаль, наші прогнози показують доволі стрімке зростання до кінця року. До кінця місяця ми можемо отримати 15 тисяч людей. Це вже не секрет. До кінця року ця цифра може рости до 20 тисяч людей на день. Наша медична система готується до цих речей, ми витримаємо це. Але тут треба ставити вже питання до суспільства, до спроможності лікарів. Лікарі живі люди, їх теж є обмежена кількість», - сказав він.

За словами глави уряду, Україна шукає різні шляхи запобігання розповсюдження хвороби, орієнтуючись на досвід інших країн.

«Пропрацьовуються різні варіанти. Вчора (4 листопада - ред.) були розмови з французькими та німецькими епідеміологами. Ми шукаємо кращі практики. Європейці добре відгукуються про адаптивний карантин, який показав свій результат. Ми маємо трошки кращу ситуацію, ніж в Європі, де подібні моделі не застосовувалися. Скоріш за все ми за основу робимо адаптивний карантин, будемо продовжувати його. Який це буде сценарій - ближчими днями на засіданні уряду буде представлено», - пояснив Шмигаль.

Він уточнив, що українська економіка не має потерпати від тотального локдауну, а адаптивний локальний карантин «дуже добре себе виправдовує».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: