Міжнародні резерви України в жовтні скоротилися на 1,5%

гроші7
Фото ілюстративне

Станом на 1 листопада 2020 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили $26,1 млрд в еквіваленті.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

У жовтні обсяг резервів зменшився на 1,5% внаслідок погашення зовнішніх і внутрішніх зобов'язань держави і проведення валютних інтервенцій Національним банком для згладжування курсових коливань на валютному ринку.

Загалом динаміку резервів протягом вересня визначали такі чинники:

  • операції уряду з управління державним боргом;
  • загальний обсяг платежів з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті становив $381,0 млн (в еквіваленті).

Зокрема, $213,3 млн були спрямовані на обслуговування та погашення внутрішніх державних облігацій (ОВДП), номінованих в іноземній валюті, $78,0 млн – на обслуговування єврооблігацій (ОЗДП), решта коштів – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті.

Водночас валютні надходження на користь уряду становили $188,0 млн в еквіваленті.

В окремі дні жовтня попит на валюту на міжбанківському валютному ринку перевищував пропозицію унаслідок пожвавлення ділової активності, зокрема активізації імпортерів.

Для згладжування коливань у бік знецінення Національний банк провів декілька інтервенцій з продажу валюти на суму $191,3 млн.

У минулому місяці їх вартість зменшилася на $1,1 млн в еквіваленті.

Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку, зазначає регулятор.

Раніше НБУ заявив, що золотовалютні резерви України в 2020 році перевищать $29 млрд, незважаючи на період пікових виплат за зовнішніми боргами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: