На Львівщині підтримують запровадження карантину вихідного дня

slnfyh1b46onuqvkrkkszvrr
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У дні, коли люди не працюють, збільшується відвідуваність розважальних, торгових центрів, кінотеатрів та інших місць великого скупчення.

Відтак, ініційований міністром охорони здоров'я України Максимом Степановим так званий карантин вихідного дня покликаний знизити показники інфікування коронавірусом в Україні.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Один з елементів розірвання епідланцюгу - мінімізувати стосунки та контакти між людьми. Це може дати позитивні результати. Оскільки повернутись до варіанту весняного карантину зараз доволі складно, гадаю, варто спробувати такий вид обмежень», - розповів Орест Чемерис.

Карантин вихідного дня в Україні можуть запровадити вже з наступного вікенду. Планують закрити усе, крім критичної інфраструктури - продуктових магазинів, аптек та транспорту.

Тим часом, Львівщина стала лідером серед областей України за кількістю пацієнтів, які одужали від коронавірусу за добу. Їх - 2405. Загалом від початку епідемії COVID – 19 побороли недугу 18 тисяч 600 мешканців області.

Як розповів Орест Чемерис, кількість осіб, які одужали, в кілька разів перевищила кількість захворілих: 2405 і 356 відповідно.

«Зараз в усіх закладах, що лікують ковідних пацієнтів, триває робота з розширення кисневої мережі»,- розповів Орест Чемерис.

За його словами, знизились показники захворюваності на коронавірус серед медичних працівників області.

«Загалом на коронавірус захворіли приблизно 2800 працівників медичної галузі області. Це і медики, і немедичний персонал лікарень Львівщини. Приблизно 2400 вже одужали. За останні місяці кількість захворілих медиків є значно нижчою, аніж на початку пандемії»,-  розповів директор департаменту.

Він додав, що ситуація із захворюваністю на коронавірус залишається складною.

Так, за попередню добу було госпіталізовано з підозрою на коронавірус 145 осіб. Скеровано на самоізоляцію 2030 осіб.  151 людину лікують у реанімаційних відділеннях. 55 - на ШВЛ.  За увесь час COVID підтверджено у 32425 осіб. Померло 955 осіб. У 2175 осіб медики вперше взяли ПЛР-проби. За минулу добу підтверджено методом ПЛР наявність коронавірусу у 356 мешканців області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: