Наступними вихідними в Україні запровадять карантин вихідного дня

630_360_1602808279-189
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Через тиждень, від 14-15 листопада, в Україні почнуть запроваджувати карантин вихідного дня через стрімке поширення коронавірусу. Працюватиме лише критична інфраструктура, зокрема продуктові магазини, аптеки та транспорт.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 5 листопада, повідомляє ТСН.

"Коли ми говоримо про протиепідемічні заходи, ми, звичайно, дивимось на ту ситуацію, яка в нас є. І ми чітко розуміємо, що ми не в змозі запровадити повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни - не на два тижні, не на три тижні. Саме тому наша пропозиція буде робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто субота-неділя. Це коли в нас залишаться працювати виключно продуктові магазини та аптеки і, звичайно, транспорт. Тобто все те, що стосується критичної інфраструктури. Все решта, щоб у вихідні дні не працювало", - заявив міністр.

Як повідомляє 24 канал, зараз в Україні є десять обмежень, які уряд ухвалює, враховуючи позиції місцевої влади, то за певних показників відбудеться жорстке запровадження всіх обмежень, які будуть існувати.

"Я думаю, що в регіонах після місцевих виборів ситуація зміниться. У мене є багато претензій до місцевої влади щодо того, що було напередодні виборів. Проте після моєї наради із мерами ми узгодили алгоритм, за яким вони дійсно дотримувалися обмежень, які ми встановлювали із урахуванням їхньої думки", – каже Степанов.

Більше того, за його словами, у деяких міст із червоної зони набагато покращувалися показники і вони виходили з неї.

"Я вважаю, що наша стратегія адаптивного карантину була повністю вдалою, якщо ми подивимося на розповсюдження хвороби", – підсумував міністр.

За його словами, це дасть змогу розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: