13 аграріїв Львівщини отримають компенсацію з держбюджету для розвитку тваринництва

_1604838875_613x321.49694189602_3_0_nw
Фото: ЛОДА

Цьогоріч 13 аграріїв Львівщини отримають майже 14 мільйонів гривень компенсації з державного бюджету для розвитку тваринництва.

Заяви претендентів на держпідтримку розглянула комісія при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з профільним департаментом облдержадміністрації, повідомляють у ЛОДА.

З представниками Міністерства загалом розглянули 359 заявок комісії для надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції за напрямом відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів. Кількість заявок на відшкодування у цьому році в порівнянні з минулим зросла у 1,5 рази. Аграрії з Лвівщини, які отримають підтримку закупили 1367 голів племінних тварин та 2,4 тисяч одиниць спермодоз бугаїв-плідників молочних порід”, - розповіла т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

За її словамами, програма підтримки триває третій рік і дає позитивні результати.

“Зростає затребуваність та зацікавленість сільгосптоваровиробників у придбанні відселекціонованого генетичного матеріалу бугаїв-плідників, які мають високу племінну цінність для покращення продуктивних якостей маточного стада великої рогатої худоби. Збільшується придбання вівцематок та баранів з високим генетичним потенціалом, що сприятиме пришвидшенню відродження галузі вівчарства. Щорічно оновлюється маточне поголів’я свиней племінними тваринами зарубіжної селекції провідних європейських компаній. Збільшується валове виробництво продукції тваринництва», - додала Людмила Гончаренко.

Нагадаємо, у минулому році таку фінансову підтримку отримали 12 аграріїв за закуплені 1113 голів племінних тварин та 1267 спермодоз. Загальна грошова сума - майже 6 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: