У Львові запрацює Центр соціальної підтримки дітей та сімей

соц центр

Спільно із благодійним фондом «Рідні» відкриють для діток та сімей Центр соціальної підтримки. Тут діятимуть два окремі відділення, а також будуть різні заняття та арт-терапія для діток. Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Створення Центру соціальної підтримки дітей та сімей стало можливим завдяки співпраці з Благодійним Фондом «Рідні». Цей фонд безкоштовно передав укомплектоване приміщення з ремонтом та обладнанням для Центру «Рідні». Також БФ «Рідні» надавав консультаційну, організаційну та правову підтримку. При Центрі «Рідні» буде діяти філія Фонду, яка безкоштовно працюватиме з дітьми, проводитиме навчальні заняття з математики, англійської, арт-терапії. Також фонд «Рідні» буде забезпечувати навчання для всього персоналу Центру.

«Працюючи з дітьми, ми зрозуміли, що найважливіше для дитини — це залишатися в сім'ї. Коли сім'я потрапляє у складні життєві обставини і дитину потрібно вилучити із сім'ї, це одна з найбільших травм для дитини. І зараз, у такому випадку, дитина потрапляє у притулок. Ми хочемо, щоб діти залишалися у сім'ях, але, якщо їх вилучать із сім'ї, щоб вони потрапляли у максимально комфортні і зручні для них умови, щоб мінімізувати травми. Ми дуже довго думали і вирішили, що потрібно зробити саме такий Центр підтримки «Рідні» разом з містом.

Ми передали повністю укомплектоване приміщення зі зробленим ремонтом. Також фонд надавав юридичну, правову, консультаційну підтримку під час створення цього центру. Також працівники Фонду «Рідні» викладатимуть тут діткам математику, англійську, арт-терапію. Також центр бере на себе навчання персоналу, підвищення їхньої кваліфікації для того, щоб кожна дитина чи сім'я, яка потрапить сюди, отримала максимально корисний результат, і щоб діти справді поверталися у щасливі сім'ї», — розповіла Мар’яна Романяк, керівниця Благодійного фонду «Рідні».

Як повідомили в управлінні «Служба у справах дітей», 23 січня 2020 року сесія Львівської міської ради прийняла рішення створити комунальну установу Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні». Ця установа працюватиме над забезпеченням: прав дітей на виховання в сім'ї або умовах, наближених до сімейних; прав сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на захист і допомогу з боку держави; запобігання соціальному сирітству; сприяння розвитку і зміцненню сім'ї, покращенню соціального благополуччя дітей та сімей з дітьми.

Так, у Центрі передбачається функціонування двох відділень:

— відділення «Термінове влаштування дітей», що призначене для тимчасового проживання та соціального захисту до 26 дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, покинуті, знайдені та підкинуті діти віком від народження до 18 років. Максимальний термін перебування дитини у відділенні - 9 місяців;

— відділення «Служба підтримки сім'ї» призначене для організації роботи в умовах денного перебування з дітьми, сім'ями з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, усиновителями, опікунами/піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями та кандидатами у них, особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Максимальне навантаження відділення — 124 особи в день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: