У сертифікації вчителів початкових класів взяли участь 1032 педагоги

вчителі
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Державна служба якості освіти завершила фінальний третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2020 – вивчення практичного досвіду роботи.

Як повідомляють у пресслужбі Міністерства освіти і науки, участь у ньому взяли 1032 педагоги.

«Третій етап сертифікації тривав з 12 жовтня до 5 листопада. Він проходив незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіонах, оскільки відбувався з використанням онлайн-платформ і без відвідування уроків експертами», - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначають, що під час третього етапу експерти вивчали практичний досвід учасників сертифікації шляхом проведення співбесіди з ними, аналізу вмінь учителів розв’язувати педагогічні ситуації та анкетування адміністрації закладу освіти і керівника шкільного методичного об’єднання.

До участі у третьому етапі були допущені 1040 вчителів початкових класів. З них 1032 взяли участь у цьому етапі, 8 – відмовилися від подальшої участі у сертифікації.

З-поміж учасників третього етапу сертифікації найбільша частка – 29,9% – мають 21-30 років стажу на займаній посаді, друге і третє місця за цим показником займають педагоги, які працюють 11-20 років (24,8%) і 2-5 років (20,9%) відповідно.

Читайте також: Зарплати вчителів: у МОН назвали суми

Розподіл учасників третього етапу за кваліфікаційними категоріями виглядає так:

  • вища категорія − 50%;
  • І категорія − 21%;
  • ІІ категорія − 17%;
  • спеціаліст − 11%.

64% закладів освіти, в яких працюють учасники третього етапу сертифікації, розташовані у містах, 36% – у сільській місцевості.

Результати цьогорічної пілотної сертифікації вчителів початкових класів будуть визначені до 11 грудня 2020 року.

Читайте також: На Львівщині для психологів і вчителів проведуть семінари про організацію навчання

Нагадаємо, першу пілотну сертифікацію у 2019 році успішно пройшли 705 педагогів із 857 зареєстрованих. Сертифікація 2020 має низку новацій: ліміт учасників збільшено до 2000, змінено порядок етапів.

Успішне проходження сертифікації дозволяє вчителям отримувати надбавку в 20% до зарплати протягом терміну дії сертифікату – трьох років. Також сертифікат може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: