Україна отримала від ОАЕ близько 240 тис. експрес-тестів на COVID-19

корона6
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Уряд Об’єднаних Арабських Еміратів передав Україні експрес-тести для виявлення коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«ОАЕ розглядає Україну як важливого партнера, тому і надалі підтримуватиме її у боротьбі з коронавірусною інфекцією», – зазначив посол Салем Ахмед Аль-Каабі.

У відомстві зазначають, що така допомога надається не вперше. Ці медичні тести будуть передані у регіони України для оперативного виявлення COVID-19 у населення та належного реагування на зміни епідеміологічної ситуації.

Окрім цього, Іван Баканов — голова відомства, також поінформував посла про залучення спецслужби до боротьби з коронавірусом, особливо в частині протидії фейкам та поширенню недостовірної чи панічної інформації на першому етапі карантинних обмежень.

У СБУ нагадали, що у квітні за дорученням Президента Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з ОАЕ та дипломатами обох країн забезпечила повернення 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ.

Читайте також: Коронавірус у світі: Франція вже на четвертому місці за поширенням COVID-19

«Тим рейсом також було доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусом. Зокрема, 15 тисяч медичних халатів, 20 тисяч захисних масок, 500 тисяч рукавичок, 30 тисяч пар захисного взуття, 15 тисяч комбінезонів і 6 тисяч літрів дезінфікуючого засобу», - сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: