Нацгвардієць Марків отримав орден від ПЦУ (фото, відео)

125082611_2820359008223275_5411698392847400151_n
Фото: пресслужба МВС

Звільнений з італійської в'язниці нацгвардієць Віталій Марків нагороджений високою церковною нагородою ПЦУ — орденом Архистратига Михаїла.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України.

«Хочемо відзначити Вас цією високою церковною нагородою — орденом святого Архистратига Михаїла, який стоїть на чолі небесного воїнства. Україна має достойних воїнів, які борються за нашу територіальну цілісність та незалежність. Завдяки нашим зусиллям Україна стане сильною демократичною правовою державою», - сказав Митрополит Епіфаній, який і вручив Марківу нагороду.

Фото: пресслужба МВС

Предстоятель Православної церкви України також висловив подяку міністру внутрішніх справ Арсену Авакову за те, що з самого початку тримав справу Віталія Марківа на контролі.

Віталій Марків подякував за нагороду та підтримку і відзначив важливість події для всієї країни.

Нагадаємо, 3 листопада після виправдання Апеляційним судом Мілана нацгвардійця Марківа звільнили з в’язниці.

Старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у тюрмі біля Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

Фото: пресслужба МВС

Марків перебував під вартою від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017 року. На засіданні апеляційного суду Мілана 3 листопада були присутні глава МВС Аваков та омбудсмен Денісова.

4 листопада нацгвардієць повернувся на батьківщину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: