Навіщо Україні «карантин вихідного дня», - Степанов

карантин дивись люди
Фото з архіву

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, навіщо в Україні хочуть впроваджувати так званий «карантин вихідного дня», а також — щодо посилення карантинних обмежувальних заходів.

Про це розповів очільник відомства Максим Степанов під час щоденного брифінгу.

«Щодо ситуації з COVID-19 в країні – продовжується поширюватися ця хвороба, продовжує зростати кількість хворих. Ми посилюємо карантинні заходи по всій країні, в тому числі пропонуємо ввести «карантин вихідного дня». Навіщо ми це робимо? Нам дуже важливо зупинити ту швидкість, з якою поширюється COVID-19», – сказав Степанов.

За його словами, також необхідно зберегти допустиме навантаження на медичну систему України.

«Мета одна – щоб навантаження на медичну систему було допустимим, це коли ми в змозі надати медичну допомогу всім без винятку громадянам, незважаючи на те, де ці громадяни перебувають, в якій точці нашої країни – всім повинна бути надана медична допомога», – додав міністр.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 10 листопада, в Україні зафіксовано 10179 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

До слова, не так давно МОЗ ініціювало Кабінету міністрів запровадити жорсткий карантин на вихідні, щоб у суботу й неділю працювали лише продуктові магазини, аптеки й ветеринарні аптеки, транспорт та автозаправки.

«Розуміючи, що повний локдаун буде важко малому та середньому бізнесу перенести, ми будемо пропонувати жорсткий карантин вихідного дня. Наша пропозиція: щоб з 00 годин суботи до 00 годин понеділка у нашій країні працювали виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправочні станції, ветеринарні аптеки.

Усе решта, що стосується ресторанів, кафе, інших закладів громадського харчування – щоб вони працювали виключено «на винос». Що стосується решти магазинів, торгово-розважальних центрів – ми рекомендуємо, щоб вони у суботу й неділю були зачинені. Це стосується і решти розважальних закладів, розважальних подій, щоб вони у суботу й неділю не відбувалися», - говорив Степанов напередодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: