У ЛОДА розповіли, де можуть бути розгорнуті мобільні госпіталі для хворих на коронавірус

кисень

Спорткомплекси у Львові та «Арену Львів» розглядають для організації тимчасових мобільних госпіталів для прийому хворих із коронавірусом.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Це доручення дали для всіх територій України. Звичайно, ми також розглядаємо створення тимчасових мобільних шпиталів. Розглядаємо спортеомплекси та «Арену Львів», – розповів Орест Чемерис.

Також на Львівщині розгорнуть ще 300 додаткових ліжок на базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського.

«Насамперед потрібно кисневу мережу. Там є мережа, але у недостатній кількості та фактично не підлягає реконструкції. Потрібно повністю провести кисневу мережу в обох корпусах. Також у будівлі старого корпусу потрібно провести санітарний ремонт після чого облаштувати меблями, технічним обладнанням, а також набрати персонал. У середньому потрібно близько півтора місяця, щоб він запрацював на повну потужність», - розповів Орест Чемерис.

Також додаткові місця для лікування хворих із коронавірусною хворобою розгорнуть у Дрогобичі.

Загалом, Львівщина має розгорнути додатково 2300 ліжок.

«Зараз потрібно визначити установи, попрацювати з головними лікарями, сформувати кадровий потенціал, розпочати підготовчі роботи, тобто ми маємо мати готовими 2300 ліжок», - розповів Орест Чемерис.

Він додав, що  станом на сьогодні у 22 медзакладах, які приймають хворих на коронавірус, достатньо медпрацівників, але на випадок погіршення  ситуації розглядається можливість залучення до лікування медпрацівників різних спеціальностей, а також інтернів та студентів старших курсів.

«При найгіршому перебігу ситуації може бути проблема з медиками, тому маємо бути готовими до різного перебігу і мати визначений резерв», - розповів Орест Чемерис.

Щодо заборони планової госпіталізації, то як пояснив директор департаменту, не йдеться про тих пацієнтів, відтермінування лікування яких може призвести до  погіршення їхнього стану.

«Тим пацієнтам, яким необхідна медична допомога - вона буде надаватися. Йдеться про таку допомогу, яку можливо відтермінувати на місяць, два або рік», - розповів Орест Чемерис.

Станом на сьогоднішній ранок у стаціонарах Львівщини перебувало  1143 пацієнти, ш них у реанімаційних відділеннях – 149. 39 пацієнтів перебуває на ШВЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: