У Мінфіні пояснили, чому сімейні лікарі не отримали обіцяне підвищення зарплатні

лікарні
Фото ілюстративне

Підвищення зарплат сімейних лікарів у листопаді, яке обіцяло МОЗ напередодні, поки неможливе, оскільки бракує коштів.

Про це LB.ua повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів України.

«Міністерством охорони здоров’я надано пропозицію щодо підвищення тарифів на первинну медичну допомогу (капітаційної ставки) без реальних джерел покриття додаткових видатків. Тому Мінфін запропонував комплексно проаналізувати реалізацію програми медичних гарантій до кінця року щодо забезпеченості видатків за всіма пакетами медичних послуг, зокрема щодо реалізації пакетів медичних послуг з надання медичної допомоги з COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Відомство зазначило, що до розгляду збільшення ставки сімейним лікарям повернуться, коли МОЗ надасть інформацію щодо джерел покриття цих видатків. Якщо Мінфін схвалить пропозиції МОЗ, виплати сімейним лікарям за листопад перерахують.

Нагадаємо, наприкінці жовтня нинішнього року очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що уряд скерує кошти на підвищення зарплат сімейним лікарям. Йшлося, зокрема, про підняття ставки за надання меддопомоги за кожного пацієгнта на 51 гривню (із 600,48 грн до 651,60 грн на рік).

НСЗУ планувала збільшити ставку за 1 пацієнта до 710 грн у 2021 році. Раніше глава МОЗ заявив, що українські медики отримують найнижчі заробітні плати. За його словами, середня зарплата у сфері охорони здоров’я на 30% менша, ніж середня зарплата по країні.

Окрім цього, у червні Володимир Зеленський пообіцяв збільшити зарплати медпрацівників на 25%, 50%, 70% в залежності від категорії. Заробітні плати медиків планувалося підвищити з 1 вересня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: