Де ремонтуватимуть львівські ліфти і скільки на це виділили коштів

lift
Фото (ілюстративне). Джерело: STATUS QUO

Цього року, зокрема, планують відремонтувати 54 ліфти.

На ремонт ліфтів у львівських багатоповерхівках у мерії виділили 40,3 млн гривень. А за останні три роки ця сума склала близько 106 млн гривень.

Про це розповіла заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, передає пресслужба відомства.

Вона зазначає, що цих грошей вистарчає для «повної модернізації», себто, йдеться про заміну мотору, самої кабіни, лебідки та всіх деталей.

Для того, аби здійснити капітальний ремонт одного об'єкту необхідно приблизно 1,2-1,3 млн гривень, а це залежить від кількості поверхів у будинку та стану ліфта.

Вона також додала, що після ремонту такий ліфт може прослужити щонайменше 25 років.

У мерію додають: зараз, у 2020 році, діє програма від 4 квітня 2019 року щодо підтримки будинків, які списані з балансу місцевих рад. Власне, згідно з цією програмою, якщо мешканці мають бажання провести капітальний ремонт ліфта, то вони можуть взяти участь у цій програмі, за умови, що 10% ремонту ліфта оплачують мешканці, а 90% - місто.

Де ремонтуватимуть ліфти

У Галицькому районі  заплановано капітальний ремонт 4 ліфтів. При цьому, ремонт 2 уже завершено, 1 перебуває на стадії завершення, ремонт ще 1 ліфта розпочнуть вже незабаром. На модернізацію ліфтів у районі із міського бюджету виділили 3 млн грн.

Натомість, у Шевченківському районі цьогоріч планують капітальний ремонт 8 ліфтів. З них уже завершили — 3. Вартість виконання робіт на об'єктах становить понад 5,6 млн грн.

У Залізничному районі цьогоріч вже відремонтували 3 заплановані ліфти. А загалом до кінця року планують капітально відремонтувати 8 ліфтів. Із міського бюджету на ремонт виділено 6,1 млн грн.

Також, як повідомили у райадміністрації Личаківського району, цьогоріч планують капітально відремонтувати 6 ліфтів, загальна вартість яких склала 8 млн грн.

У Сихівському районі впродовж цього року мають відремонтувати 6 ліфтів. Вартість виконання робіт — 6 млн грн.

За два роки у Львові відремонтували 94 ліфти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: