ООН: умови життя людей з інваліднюстю в Україні погіршилось через пандемію

інвалідність
Фото(ілюстративне), з відкритих джерел.

Йдеться, зокрема, про доступ до базових послуг.

У зв'язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні погіршились умови життя людей з інвалідністю.

Про це заявила глава Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер під час презентації нової інформаційної записки щодо впливу пандемії COVID-19 на людей з інвалідністю в Україні, передає УНН.

«Ще у березні, коли розпочався COVID-19, це вплинуло на становище у країні. Ми як місія розглянули, що відбувалось у країні і зрозуміли, що слід починати з того, як це впливає на різні уразливі групи по країні, і які види протидії вживаються», - сказала Богнер.

Вона підкреслила, що пандемія в усьому світі (не тільки в Україні) показала, що існують певні дискримінаційні прояви щодо уразливих груп населення.

«По Україні криза COVID-19, зокрема, погіршила існуюче ставлення, … бар’єри, з якими стикаються особи з інвалідністю щодо доступу до базових послуг, які їм потрібні.

Наш моніторинг вказує на те, що протягом пандемії доступ осіб з інвалідністю до охорони здоров’я, до реабілітаційних послуг, освіти, послуг із соцзахисту та працевлаштування, став тільки гіршим. Пандемія показала, що є потреба у тому, щоб надати підтримку послугам, які йдуть для людей з інвалідністю, що мешкають у спільнотах, а не у відповідних закладах», - додала голова місії.

Нагадаємо, за даними Міністерства закордонних справ, ООН мобілізувала на цілі гуманітарної діяльності в Україні понад півмільярда доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: