Сексуальне насильство під час війни на Донбасі, - статистика

5e4a5077f328a-1569221463_ijpg_thumb_686_454
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

У зоні бойових дій на Донбасі за 2017-2018 роки зафіксовано вісім випадків сексуального насильства військовослужбовцями над цивільними жінками.

Про це заявила міжнародна правозахисна організація Amnesty International у новій доповіді «Не приватна справа».

«Amnesty International задокументувала 8 випадків сексуального насильства щодо цивільних жінок та дівчат з боку військовослужбовців», - йдеться в повідомленні.

Там зазначають, що мова про 2 зґвалтування, 1 замах на зґвалтування та 5 випадків сексуального домагання, вчинених військовими протягом 2017-2018 років у місцях проживання цивільного населення.

Себто, жінки, які вже постраждали від бойових дій на Донбасі, зазнають насильства вдома і не мають підтримки з боку влади.

«Так, 2018 року у Донецькій області кількість адміністративних проваджень за статтею домашнє насильство збільшилася на 76%, а у Луганській — на 158% у порівнянні із середнім показником за попередні три роки», - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що у багатьох випадках поліція відмовляється реєструвати скарги постраждалих від домашнього насильства, а поширена безкарність стримує багатьох жінок звертатися до правоохоронців.

Читайте також: Серед торгівлі людьми на Львівщині переважають чоловіки

«У 10 із 27 випадків домашнього насильства, задокументованих у доповіді, постраждалі не повідомляли про насильство у поліцію. Вони були переконані, що влада не реагуватиме адекватно або не реагуватиме взагалі», - додають в Amnesty International.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: