У Львові волонтери просять допомогти передчасно народженим діткам

новонароджені

Волонтери закликають всіх, хто вміє в'язати і хоче долучитись до благочинного проекту, допомогти діткам у реабілітації після передчасного народження. Для них треба в'язати маленьких восьминогів. Такі іграшки нагадують  малюкам лоно матері і вони спокійніше поводяться у інкубаторі.

Волонтерки Світлана Божко разом з Тетяною Штейн, кажуть, що зараз у відділенні Львівського обласного клінічного перинатального центру є кілька штук восьминіжок, а було би чудово давати кожній дитині індивідуально. Потім цю іграшку можна було би забрати собі як талісман.

«Маю прохання до жінок, які вміють в'язати. Знаю, що серед моїх підписників таких багато, буду вдячна, якщо ви відгукнетеся та допоможете Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

Недоношені діти перші дні свого життя зазвичай мають проводити в інкубаторі, де до них прикріплюють безліч трубочок для забезпечення їхньої життєдіяльності.

В січні 2013 року одна датчанка зробила цікаве відкриття, коли її дитина народилася передчасно і мала перебувати у кувезі, вона зв’язала маленького блакитного восьминога і поклала іграшку біля малюка. Ефект був більшим, ніж хтось міг передбачити. Малюк перестав постійно тягнути (та виривати) зонди та трубочки, став набагато спокійнішим. Цей випадок зацікавив лікарів і подібна практика набула популярності в багатьох медичних закладах Данії, Швеції, а потім Голландії та Бельгії. Лікарі схиляються до думки, що діти звикли мати біля них пуповину і тримання щупалець восьминіжків нагадує їм про це відчуття захищенності і спокою, що було в них, перебуваючи в лоні матері.

Ці іграшки мама прикладає до свого тіла, вони набирають запах, а потім їх кладуть в кувез до дитини. Малятко відчуває запах мами і починає перебирати іграшку, як пуповину, заспокоюється та перестає смикати катетер.

У відділенні перинатального центру зараз є пару штук восьминіжок, а було би чудово давати кожній дитині індивідуально. Потім цю іграшку можна було би забрати собі як талісман», - написали волонтерки.

Хтось не вміє в'язати, але хотів би допомогти, можна купити нитки для тих, хто не може собі цього дозволити, можна допомогти з організацією чи доставкою іграшок в перинатальний центр.

Контактувати по всіх організаційних питаннях з Тетяною https://www.facebook.com/shteyn.tanya/

Тут можна подивитися відео як в'язати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: