У МОН прокоментували інформацію щодо відмови від 12-річної шкільної освіти

школа3
Фото ілюстративне

Дискусія, яка не перший рік триває в освітній спільноті з приводу термінів початку та завершення шкільного навчання, у жодному разі не передбачає повернення десятирічки.

Як наголосив тимчасовий очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет, відмова від 12-річної шкільної освіти – це абсолютний фейк.

«Для мене є абсолютно зрозумілим, чому саме 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, у Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо в неї попередньо не має 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 роки бакалаврату.

Оскільки я періодично змушений спростовувати різноманітні інформаційні «вкиди» про зміну тривалості загальної середньої освіти, вкотре переконуюсь у необхідності більш активної комунікації із суспільством щодо цього питання», - сказав Шкарлет.

За його словами, проблема криється в браці комунікації із батьками, які не до кінця розуміють всіх переваг 12-річної системи шкільної освіти, та не отримують належних відповідей.

«Але є інші, не менш вагомі аргументи на користь 12-річної школи. Тому це питання було й залишається відкритим для фахової дискусії. Ми маємо напрацювати необхідні рішення, щоб 12-річна шкільна освіта діяла, стала зручною та ефективною для дітей, педагогів, батьків», - наголосив міністр.

Шкарлет також додав, що у відомстві не будуть ухвалюти жодних рішень, поки не напрацюють оптимальні варіанти регулювання такої системи.

Нагадаємо, згідно з «Законом про освіту», ухваленим у вересні 2017-го, з 2018 навчального року діти навчатимуться у школі 12 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: