Як у Львові протестують проти карантину вихідного дня (фото)

IMG_2585
На фото люди, які прийшли на протест під стінами Львівської ОДА через впровадження карантину вихідного дня. Львів, 11 листопада 2020 рік.

У Львові кілька сотень рестораторів, представників готельної, спортивної та розважальної сфер прийшли під стіни ЛОДА, протестуючи проти планів уряду  запровадити карантин вихідного дня.

Підприємці кажуть, що це знищить їхній бізнес.

«Ми не збиралися вимагати грошової компенсації. Ми просто хочемо працювати. На вихідні ми генеруємо реально 60% нашого доходу, з якого ми можемо платити заробітні плати, податки, орендні плати. Ми просто хочемо, щоб нам дозволили робити те, що ми любимо», – розповів засновник піцерії Василь.

Він додав, що для закладів ресторанного бізнесу є також неприйнятною норма про роботу до 22.00.

 «Мільйони людей залишаться без роботи, а багато професіоналів просто поїдуть за кордон», - додав підприємець.

«Ми хочемо донести владі, що вона приймає хибні рішення.Ми найбільше були обмежені і нас обмежують далі. Ми забезпечили заходи дезінфекцієї, держава не дала жодного літру дезінфектора безкоштовно. Ми пішли в березні на закриття, бо повірили, що влада зробить все для подолання епідемії. Ми за власні кошти платили зарплати працівникам, наші заклади годували і возили лікарів. Потім ми за власні кошти робили тести працівникам. Зараз у нас уже немає своїх коштів, туристів теж немає, але ми тримаємося і не дамо нас знищити. У влади є два виходи: зняття будь-яких обмежень і ми обіцяємо дотримуватися заходів безпеки або повний локдаун зі всіма грошовими компенсаціями кожному підприємцю і працівнику», - заявила власниця кількох ресторанів Тетяна Абрамова.

Вимоги протестувальників до влади є такими: Скасування усіх обмежень на роботу ресторанів, учасники виступають проти введення карантину вихідного дня; мораторій на перевірки і скасування незаконних протоколів; скасування на час дії карантинних обмежень місцевих (єдиний податок, акцизний збір) та  (ЄСВ та ПДФО) податків та зборів; пряма грошова компенсація кожному працівнику, який втратив дохід за час карантину; пряма грошова компенсація кожному бізнесу, який втратив дохід за час карантину; скасування неадекватних вимог (рукавички) і приведення до адекватних європейських санітарних норм; зменшення ставки ПДВ до 7%; недопущення підвищення тарифів на електроенергію; доступ до пільгового кредитування малого ресторанного бізнесу; консультація і узгодження майбутніх обмежень з галузевими об'єднаннями.

Свої вимоги учасники акції передали голові ЛОДА Максиму Козицькому.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: