На Львівщині територіальній громаді повернули землю вартістю 1,5 мільйона

земля66

Господарським судом Львівської області задоволено позов Львівської обласної прокуратури в інтересах держави до одного з ТзОВ Мостиського району щодо розірвання договору оренди земельної ділянки.

Прокуратурою встановлено факт порушення інтересів держави суб’єктом господарювання, який на правах оренди використовував земельну ділянку площею 1,5 га, вартістю 1 млн 532 тис грн, призначену для розширення кар’єру задля видобування цегляної сировини.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Внаслідок таких протиправних дій органи влади були позбавлені можливості розпоряджатися земельною ділянкою, зокрема передавати її в користування іншим особам, у зв’язку з чим порушено як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходила.

Прокурорами в суді доведено, що товариством систематично порушувалися терміни внесення орендної плати за землю, а відтак суд погодився з позовними вимогами і зобов’язав відповідача повернути на користь держави вказану земельну ділянку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: