Верховний Суд остаточно відхилив позов Януковича проти Луценка

янукович

Експрезиденту України Віктору Януковичу остаточно відмовили в задоволенні його позову проти колишнього Генпрокурора Юрія Луценка щодо захисту честі, гідності і ділової репутації.

Про це йдеться в постанові суду.

«Рішення Печерського районного суду міста Києва від 13 березня 2020 року та постанову Київського апеляційного суду від 16 липня 2020 року залишити без змін», — йдеться у постанові суду від 4 листопада 2020 року.

Власне, це рішення суду є остаточним і не підлягає оскарженню.

Янукович судився з Луценком через те, що останній на дебатах Генасамблеї ООН заявив «про привласнення колишнім Президентом України ОСОБА_1 понад 40 мільярдів доларів США, та про привласнення ОСОБА_1 1,5 мільярдів доларів США, які були повернуті до Державного бюджету України шляхом проведення спецконфіскації», йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відклала розгляд апеляційної скарги щодо рішення суду першої інстанції про відмову у заочному арешті колишнього президента України Віктора Януковича у справі щодо привласнення Межигір’я.

Нагадаємо, четвертий президент України Віктор Янукович утік з Україні у лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Тим часом він переховувався у Росії, де просив у Володимира Путіна про військову підтримку.

Тільки через рік, 4 лютого 2015-го року, Верховна Рада підтримала законопроєкт, згідно з яким Янукович втрачає звання президента України. Згодом, у січні 2019 року, Оболонський райсуд визнав експрезидента винним у державній зраді та засудив до 13 років в’язниці заочно. Однак Янукович не погодився із рішенням та оскаржив його. У січні 2019 року Оболонський районний суд заочно визнав експрезидента Віктора Януковича винним у державній зраді і пособництві в агресивній війні і засудив його до 13 років тюрми. Вирок ще не набув чинності, оскільки оскаржується захистом Януковича.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: