На Львівщині відкрилась перша поліцейська станція

поліція9

Славська ОТГ - єдина громада у Львівській області, яка взяла участь у проєкті Національної поліції «Поліцейський офіцер громади».

Про це повідомляють у національній поліції Львівщини.

Славська об’єднана територіальна громада першою на Львівщині взяла участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади», головною метою якого є забезпечити кожну територіальну громаду поліцейським офіцером, який не лише працюватиме на території громади, але й, по можливості, житиме там.

Поліцейський офіцер громади здійснює повноваження дільничного офіцера поліції, інспектора ювенальної превенції та патрульної поліці, а головне його завдання - надавати мешканцям якісні поліцейські послуги, щоденно забезпечувати правопорядок на території обслуговування, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. Проект впроваджується для реалізації принципу взаємодії населення на засадах партнерства, а оцінювати роботу правоохоронців будуть самі мешканці.

Славська ОТГ налічує 9 селищних рад, її площа складає більше 430 квадратних кілометрів, а населення – майже 14,5 тисяч мешканців. Славське відоме своїми гірськолижними курортами та відпочинковими базами, які щороку відвідують сотні тисяч туристів.

«Цей проєкт є одним з найуспішніших, що реалізовується в Україні, а його завданням є забезпечення кожної громади своїм поліцейським, який буде частиною громади, в якій працюватиме та житиме, а оцінювати його ефективність будуть самі мешканці. Дякую голові Славської об’єднаної територіальної громади, голові райадміністрації, виконавчому комітету, депутатському корпусу та всім членам громади за те, що виявляли ініціативу та забезпечили підтримку в реалізації цього проекту. Безпека громади залежить від нашої співпраці і керівництво поліції Львівщини гарантує подальшу тісну комунікацію в реалізації всіх безпекових проектів у громаді», - зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.

За кошти громади поліцейським виділили окреме приміщення, обладнане усім необхідним для роботи, а також поліцейський автомобіль. Саме на поліцейській станції чергуватимуть правоохоронці і сюди мешканці звертатимуться у разі потреби.
«Я вдячний керівництву поліції Львівщини за співпрацю у рамках проекту «Поліцейський офіцер громади», за навчених та підготовлених правоохоронців, які забезпечуватимуть правопорядок у нашій громаді. Ми пишаємось, що наша ОТГ стала першою на Львівщині, яка пройшла цей шлях і відкрила у себе поліцейську станцію і очікуємо, що ці двоє поліцейських офіцерів невдовзі стануть частиною нашої громади, забезпечуватимуть дотримання законності та реагуватимуть на усі звернення людей», - зазначив Славський селищний голова Володимир Бега.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: