Офіційно працевлаштовані отримають компенсацію за карантин вихідного дня

карантин6

У Кабміні обіцяють підтримати бізнес та працівників, які втратять заробіток через карантин вихідного дня, у разі якщо працівники офіційно оформлені. 

У Кабміні обіцяють підтримати бізнес та працівників, які втратять заробіток через карантин вихідного дня, у разі якщо працівники офіційно оформлені.

Про це в етері телеканалу «Дім» заявив міністр Кабміну Олег Немчінов у четвер, 12 листопада.

У Кабміні обіцяють виплачувати компенсації людям, які офіційно працюють і через карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю.

Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема під час першого локдауну, розповів Немчінов.

За його словами, найчастіше люди, які хочуть компенсацію, працюють неофіційно, але правила повинні бути для всіх однакові.

«Ми звернулися в Торгово-промислову палату для того, щоб випадок був визнаний форс-мажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації.

Ми сподіваємося, що цей період буде коротким і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів. Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну», — зауважив Немчінов.

Нагадаємо, в середу, 11 листопада, уряд підтримав ініціативу МОЗ щодо впровадження в Україні «карантину вихідного дня». Йдеться про обмеження, які набирають чинності з 00.00 суботи, 14 листопада, та до 00.00 16 листопада включно.

Себто, працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, ветмаркети, банки, пошта та курсуватиме громадський транспорт. Натомість, всі види атракцій, заклади громадського харчування, великі ТРЦ обмежать у функціонуванні.

Щодо кав’ярень, ресторанів чи барів, то вони зможуть працювати лише «на виніс».

На думку Максима Степанова, очільника Міністерства охорони здоров'я, це чудова альтернатива повному локдауну.

До слова, попередньо відомо, що такий формат обмежень діятиме до 30 листопада, однак в уряді замислились над ймовірним продовженням, вже після кінця теперішнього місяця.

Наразі карантин триватиме до 31 грудня нинішнього року включно. А за минулу, добу, 12 листопада, в Україні зафіксовано 11787 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: