Помер депутат Львівської обласної ради першого скликання

003foto_futor2

На 76-му році життя не стало Дарія-Любомира Футорського — депутата Львівської обласної ради першого демократичного скликання.

Про це повідомили в Асоціації першого демократичного скликання Львівщини.

Це сталося в п'ятницю, 13 листопада. За інформацією асоціації, він помер від коронавірусу.

Нагадаємо, Дарій-Любомир Футорський народився 27 травня 1944 року в польському Перемишлі, львів'янин з 1945 року.

Закінчив фізичний факультет ЛДУ (Львівський державний університет ім. І. Франка) 1961-1964рр., МГУ (Московський державний університет ім.М.Ломоносова) 1964-1967 рр.

З 1967 до 1990 рр. був науково-педагогічним працівником ЛДУ.

Футорський, у якого понад 120 наукових публікацій, є співавтором монографії «Вплив структурних дефектів на фізичні властивості вольфраматів» та підручника «Загальні закономірності електромагнітної взаємодії в природі». Він - учасник республіканських, всесоюзних, міжнародних наукових (фізичних, математичних, медичних) конференцій, симпозіумів, семінарів. Проходив вишкіл у Політичних Академіях Австрії, Центральної та Східної Європи.

Носить почесне звання «Заслужений правозахисник», «Народний майстер художнього промислу», лауреат загальнонаціонального конкурсу «Вища проба».

У 1989 році Футорський балотувався до Львівської обласної Ради народних депутатів від громадсько-політичних організацій «РУХ» та «Меморіал». У процесі розвитку своєї громадсько-політичної активності Дарій-Любомир - ключова фігура під час виборів І. Вакарчука (Верховна Рада СРСР, 1988р.), І. Юхновського, Б. Котика, М. Батога (Верховна Рада України, 1989 р.); один з лідерів становлення, а згодом керівник відділу зовнішніх зв'язків «Меморіалу»; активний учасник створення та член президії «РУХу».

Потім він брав участь у багатьох вагомих громадсько-політичних акцій на Львівщині в період 1988-1994 рр.; у 2004 р. був активним учасником Помаранчевої революції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: