У Львові облаштовують подвір’я старого трамвайного депо

lem

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив другу чергу реконструкції LEM Station території колишнього трамвайного депо на перехресті Сахарова – Вітовського.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив другу чергу реконструкції LEM Station території колишнього трамвайного депо на перехресті Сахарова – Вітовського.

Зокрема, виконком видав ТОВ «Лем стейшн» містобудівні умови та обмеження для другої черги реконструкції старого трамвайного депо на перехресті вул. Сахарова та Вітовського. Йдеться про реконструкцію приміщень ремонтного цеху, майстерні служб колії та прохідної.

Як обіцяють інвестори, велике подвір'я колишнього депо перетвориться на площу Станіслава Лема, а територія, що зараз закрита парканом, буде відкритою.

«Безпечнішою також стане трамвайна зупинка, адже з неї можна буде вийти не на вузький тротуар, а на широку площу з виходами в кілька напрямків», – йдеться у повідомленні LEM Station.

Загалом, реконструкція території депо відбуватиметься у три етапи: спочатку будуть відремонтовані монтажні електроцехи та медпункт, а також облаштований громадський простір з боку вулиці Героїв Майдану. Потім буде відновлено правий та центральний ангари та відремонтовано площу поруч із ними. На третьому етапі буде реконструйовано колишню компресорну станцію та облаштовані  паркомісця довкола будівлі.

Нагадаємо, територію старого трамвайного депо на перетині вулиць Сахарова та Вітовського планують перетворити на інноваційно-креативний простір. У липні 2017 року Львівська міськрада оголосила інвестиційний конкурс на ревіталізацію старого трамвайного депо. Переможцем конкурсу стало ТОВ «Лем Стейшн», власниками якого є співзасновник ІТ-компанії N-iX Дмитро Косарєв, підприємець Олег Мацех, ресторатор та співвласник Kumpel Group Марк Зархін, співзасновник ІТ-компанії SoftServe Тарас Кицмей, власник готелю «Леополіс» Тарас Добрянський та представник фінської інвестиційної компанії K.Hartwall Invest Олег Дрінь.

Загальна площа території складає близько 5 тисяч квадратних метрів. Інвестор 50 років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту.

Депутати ЛМР кілька разів відмовлялися затверджувати проєкт інвестиційного договору щодо реконструкції трамвайного депо. Як заявляв свого голова фракції БПП Петро Адамик, він має інформацію нібито інвестори планують брати комерційний кредит на реалізацію проекту. Крім цього, за його словами, немає гарантії, що на цій території не виростуть готелі та ресторани. Зрештою у вересні 2018 року депутати затвердили проект інвестиційного договору.

У січні 2020 року виконком ЛМР видав містобудівні умови та обмеження на реконструкцію першої черги трамвайного депо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: