На Донбасі сапери розмінували понад 14 га території у прифронтовому районі

34_main
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Упродовж поточної доби, 14 листопада, на ділянках відповідальності наших бригад зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації.

У районі населеного пункту Водяне ворог відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, повідомляють в штабі ООС.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, саперами ДСНС розміновано понад 14 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 94 знайдених вибухонебезпечних предмети.

Українські захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Минулої доби, 13 листопада, російсько-окупаційні війська п’ять разів порушили домовленості, що ступили в дію 27 липня 2020 року в межах Тристоронньої контактної групи.

Так, порушуючи режим припинення вогню, ворог здійснив постріли із міномета калібру 82 міліметри поблизу населеного пункту Кам’янка. Неподалік Водяного противник вів вогонь із гранатометів різних систем. А в районі населеного пункту Мар’їнка зафіксовано відкриття вогню ворожим снайпером. Для збереження життя та здоров’я українських захисників, наші воїни дали адекватну відповідь, після чого ворожий вогонь було припинено.

Окрім того, у районі Шумів збройні формування Російської Федерації застосували БПЛА, обладнаний для скидання пострілу ВОГ-17. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил безпілотник противника було успішно подавлено.

Бойових втрат унаслідок ворожих пострілів не було.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 92 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4989 транспортних засобів та 3859 осіб. Також було затримано 2 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: