Українська компанія найпершою у світі протестувала препарат, який полегшує перебіг коронавірусу

vaktsyna-1280x720
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Препарат "Біовен" успішно пройшов клінічні випробування і його внесли в протокол лікування COVID-19.

В Україні фармацевтична компанія "Біофарма" завершила клінічні випробування українського препарату "Біовен" (імуноглобулін). Результати свідчать про те, що цей препарат дозволив пацієнтам швидше подолати лихоманку і значно зменшив число летальних випадків серед хворих, інформує ТСН.

Про це у соцмережі повідомив президент компанії "Біофарма" Костянтин Єфименко.

За його словами, клінічні дослідження завершено у жовтні. У них взяли участь 66 рандомних пацієнтів із тяжким перебігом хвороби, які отримували повітря механічно (ШВЛ, Есма). До дослідження препарату долучили 9 баз.

"Використання "Біовену" в комплексі терапії пневмонії, викликаної SasCov2Covid19, дозволяє скоротити летальність у чотири рази з 23,6% до 6,25%, скоротити середній час до настання покращення з 9 до 5 днів та час потреби госпіталізації в умовах стаціонару - на 3-5 днів", - розповів Єфименко.

"Біофарма" стала першою компанією у світі, яка розпочала і завершила клінічні дослідження імуноглобуліну. На сьогодні триває 18 клінічних досліджень , які розпочали глобальні міжнародні компанії переважно у США та Західній Європі

"Біовен включено до протоколу лікування COVID-19. Біофарма продовжує роботу над створенням гіперімунного імуноглобуліну. Найближчим часом будуть новини", - зазначив Єфименко.

НВ нагадує, що в Україні чотири фармацевтичні компанії ще в серпні розпочали тестування препарати для лікування коронавірусу. Це Амізон Makc (виробництво АТ Фармак), Аміксин ІС (виробництво ТДВ ІнтерХім), Корвітин (виробництво ПАТ НВЦ Борщагівський ХФЗ) і Біовен (виробництво ТОВ Біофарма пла

Всі ці препарати зареєстровані в Україні, отже, допускаються до застосування, і давно відомі, проте в інструкціях до їх застосування не міститься інформації щодо лікування Covid-19.зма).

В той же час, 2 квітня МОЗ запровадило єдиний протокол лікування хворих на COVID-19. Документом рекомендоване застосування декількох препаратів, серед яких «Ремдесивір», пише УНІАН.

19 квітня глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що Міністерство охорони здоров'я для лікування хворих на COVID-19 планує закупити «Ремдесивір» у США.

2 жовтня Степанов заявив, що у МОЗ до кінця жовтня планують забезпечити поставку в Україну препарату «Ремдесивір». За словами очільника відомства, цей препарат показав високу ефективність у лікуванні коронавірусної хвороби.

10 листопада Міністерство охорони здоров’я почало розподіл «Ремдесивіру» по регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: