«Карантин вихідного дня»: Шмигаль озвучив інструменти підтримки бізнесу

шмигаль

Прем'єр-міністр Україїни Денис Шмигаль анонсував сім інструментів підтримки галузей, які найбільше постраждали від «карантину вихідного дня».

Розпочати підтримку за їх допомогою планується уже цього тижня, повідомив глава уряду під час онлайн-наради в понеділок, 16 листопада, повідомляє урядовий портал.

Шмигаль запевнив, що Кабінет міністрів зараз зосереджений на комунікації з галузями, щоб випрацювати механізми компенсації втрат.

«На сьогодні в нас є низка інструментів, які проявили себе навесні. Також ми працюємо над розробленням нових програм. У нас на сьогодні є до семи інструментів, якими ми будемо вже цього тижня підтримувати галузі, які страждають найбільше», – заявив прем'єр.

Крім того, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко підкреслив, що жорсткий локдаун, який закриє країну на три тижні, сильно вдарить по українській економіці.

«Коли ми говоримо про карантин вихідного дня, то в разі, якщо він виконуватиметься на 100%, це значно вплине на коефіцієнти приросту за тиждень. Коефіцієнт приросту за тиждень дасть змогу нам якомога довше тримати систему охорони здоров’я у повній готовності», – додав він.

Нагадаємо, напередодні впровадження «карантину вихідного дня», прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що уряд «готовий підставити плече», щоб підтримати підприємців під час посилення карантину вихідного дня.

Зокрема, йдеться про компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць.

Також мова про виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року.

Нагадаємо, 11 листопада, уряд підтримав ініціативу МОЗ щодо впровадження в Україні «карантину вихідного дня». Йдеться про обмеження, які набирають чинності з 00.00 суботи, 14 листопада, та до 00.00 16 листопада включно. Себто, працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, ветмаркети та курсуватиме громадський транспорт.

Натомість, всі види атракцій, заклади громадського харчування, великі ТРЦ обмежать у функціонуванні. Щодо кав’ярень, ресторанів чи барів, то вони зможуть працювати лише «на виніс».

На думку Максима Степанова, це чудова альтернатива повному локдауну.

До слова, попередньо відомо, що такий формат обмежень діятиме до 30 листопада, однак в уряді замислились над ймовірним продовженням, вже після кінця теперішнього місяця.

Наразі відомо, що адаптивний карантин триватиме до 31 грудня нинішнього року включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: