На Львівщині зекономили майже 1 млн гривень на закупівлі обладнання для телемедицини

_1605524328_613x321.81479013991_3_0_nw
Фото: пресслужба Львівської ОДА

Економія на кожному комплекті склала майже 4 тисячі гривень.

У результаті тендерних процедур із закупівлі комплектів телемедичного обладнання для амбулаторій Львівщини зекономили майже 980 тисяч гривень.

Економія на кожному комплекті склала майже 4 тисячі гривень, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Як зазначив заступник очільника відомства Юрій Холод, вартість одного такого комплекту становить понад 106 тисяч гривень.

Для амбулаторій Львівщини вже передали 65 наборів для телеметрії та телемедичного консультування.

Нагадаємо, що на закупівлю 254 комплектів телемедичного обладнання для сільських амбулаторій Львівщини передбачено понад 25 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету.

Для того, щоб кожна амбулаторія отримала такі комплекти території повинні передбачити співфінансування із місцевих бюджетів, що становить 10%.

Комплекти для телемедичного консультування уже отримали медичні заклади у Пустомитівському, Миколаївському, Стрийському, Перемишлянському, Самбірському, Городоцькому, Сокальському, Старосамбірському, Радехівському, Бродівському, Буському районах.

Програмно-апаратний комплекс для телеметрії та телемедичного консультування складається з портативного електрокадіографа, вимірювача артеріального тиску, пульсоксиметра, спірометра, безконтактного термометра, дерматоскопа, цифрової оглядової камери та планшета для зберігання та передачі даних.

Довідка

Телемедицина — це напрям медицини, а саме комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості). Повідомленнями обмінюються лікарі між собою. Так лікарі первинної ланки мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: