NASA показало фото галактики, яка схожа на булочку з корицею

булочка

Знімок галактики UGC 12588, яка розташована в сузір'ї Андромеди, зробив телескоп Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA поділилося фото, яке на Землю передав телескоп «Хаббл». На ньому зображено галактику UGC 12588, яка розташована в сузір’ї Андромеди.

Знімок галактики UGC 12588, яка розташована в сузір'ї Андромеди, зробив телескоп
Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA поділилося фото, яке на Землю передав телескоп «Хаббл». На ньому зображено галактику UGC 12588, яка розташована в сузір’ї Андромеди.

«На відміну від багатьох спіральних галактик, у UGC 12588 не можна роздивитися ні смужки зірок по центру, ні класичного спірального візерунка. Натомість для глядача круговий, білий і здебільшого неструктурований центр робить цю галактику більше схожою на булочку з корицею, ніж на мегаструктуру зірок та газу в космосі», - йдеться в повідомленні.

UGC 12588 - це тьмяна галактика, яка належить до спіральних. На фото можна розрізнити спіральні рукави галактики, в яких містяться яскраві блакитні вкраплення - молоді зірки, що сформувалися порівняно недавно.

Спіральні галактики - це один з основних типів галактик у Всесвіті. Однак незважаючи на свою поширеність, кожна з таких космічних структур є унікальною.

Раніше астрономи відкрили нову планету завдяки радіосигналу. Вона розташована в сузір'ї Геркулеса за 212 світлових років від Землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: