Поліцейські Львівщини розповіли, скільки протоколів склали про порушення карантину

карантин вихідні

Протягом вихідних днів (від 00:00 год. 14 листопада до 00:00 год. 16 листопада) у Львові та області правоохоронці припинили роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог Постанови Кабінету Міністрів України та склали 133 адмінпротоколи про порушення карантину.

Про це повідомляють у поліції Львівської області.

«Загалом на вихідні у Львові та в області працювало 203 рейдових групи - правоохоронці виявляли та реагували на усі повідомлення про порушення вимог «карантину вихідного дня», запровадженого урядом України до кінця листопада, проводили профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності», - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.
Поліцейські припинили роботу 664 закладів, які працювали всупереч вимог Постанови Кабінету Міністрів України.

«Правоохоронці проводили з порушниками профілактичні бесіди і, у випадках, коли керівники суб’єктів господарювання відмовлялись припинити правопорушення, притягували їх до передбаченої законодавством відповідальності», - зазначив Дмитро Міхалець.

Так, щодо порушників були складені адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема:
- кінотеатр– 1;
- заклади громадського харчування – 71;
- суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення – 58;
- перевізники – 3.

Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: